A sousvide fantasztikus berendezés
Ez egy remek gasztronómiai eljárás, amely nagyon elterjedt napjainkra. A sousvide készülék segítségével egészségesebben, vitamindúsabban táplálkozhat. A vákuumos főzés során az ételekben megmaradnak a nyomelemek, a vitaminok, az ásványi anyagok és a többi fontos összetevő. Sokakban felmerül az a kérdés, hogy miért kell alkalmazni ehhez a vákuumcsomagolást? Azért is, mert a víz 10-szer könnyebben vezeti a hőt a levegőnél. Az oxigénmentes környezetben a baktériumok és mikroorganizmusok nem tudnak szaporodni, élni.
A sousvide ételkészítés során olyan fóliákra van szükség, amelyek főzhetőek, emellett még 90 micron vastagságúak és 3 rétegűek. Ezek semmilyen mellékhatással nem rendelkeznek, nem kell attól félni, hogy mérgező anyagok oldódhatnak fel bennük. Az ezekkel készült élelmiszereket a gyors hűtést követően akár két-három hétig is tárolhatja hűtőszekrényében. Ha ezt a terméket választja, biztos lehet benne, hogy nem bánja meg. Nagyon hamar a kedvencévé fog válni, bármilyen alkalomra fogja használni, nem csalódik majd benne.